Una de les meves passions és el Patí català. M'agrada el silenci de navegar a vela, a tocar el mar. Sobretot a les tardes, d'estiu, quan el soroll de la costa: el garbuix dels jocs de platja, el tren del Maresme i els cotxes, arriba llunyà.

2009/09/12

Qui paga els plats trencats?

Quan va començar aquesta crisi, el govern va córrer a salvar el sistema financer, el gran culpable, s'han invertit milers de milions d'Euros en "ajudar" a la banca. I clar, ara no quadren els números, cal fer els pressupostos de l'any vinent i necessiten diners, el normal seria endeutar-se (segons els manuals d'economia, quan l'economia global puja, el govern estalvia, quan l'economia global baixa el govern s'endeuta) . Però no es pot endeutar més, ja ho ha fet per ajudar als bancs, i ara els toca als ciutadans pagar els plats trencats. NO ho paguen els Botins de torn, ni tots els seus consells d'administrador de sous escandalosament milionaris. No ho paguen els cervells de la gran estafa. Els bancs i les caixes han plorat molt, perquè els seus beneficis usurers no pujaven un 20% com estaven acostumats, ja no podien exprimir més a la gent: Ara el govern en prendrà el relleu apujant-nos els impostos.
Perquè no deixaven als bancs amb la seva porqueria, i ajudaven al pobre ciutadà a qui la hipoteca l'escanya sense remissió. Si el problema era que els bancs havien donat crèdits sense prou graranties, que fos el govern qui individualment ajudés a qui no pogués pagar. Però no els diners varen ser per bancs i caixes que amb aquests diners han pagat advocats per perseguir fins a la indecència al pobre que no pot pagar una hipoteca amb no la casa sinó la vida com a garantia. I davant d'aquests abusos el govern: calla
Jo sempre em pregunto:
Serà que els partits polítics depenen massa dels bancs, que els deixen els diners per fer les campanyes? I com que tots estan endeutats amb el sistema bancari han de dir amen al que els dictin els banquers? No en tenen prou en tenir ex-ministres, consogres reials, i altres elements de pes al capdavant de les caixes?

Tal i com deia algú... en aquest sistema s'han privatitzat els beneficis ( i les grans empreses que donaven beneficis a l'estat com telefonica, endesa, repsol...) i s'han socialitzat les pèrdues ( i em de salvar bancs, automovilístiques, acceptar pre-jubilacions que acabem pagant...).

Agregar a marcadores favoritos: